Čitaj mi

OTVORENA MANIFESTACIJA ''HRANA I PROIZVODNjA SRBIJE'' NA SPENSU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić otvorio je privredno-kulturnu manifestaciju "Hrana i proizvodnja Srbije", koja se, u organizaciji Udruženja "Omladinski pokret Srbije" i Gradske uprave za privredu, održava od 19-23. novembra na prvom spratu Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina".

-Grad Novi Sad podržava sve manifestacije koje promovišu privredu, turističke potencijale ali i kulturu, tradiciju i običaje. Zahvaljujem se organizatoru na dobroj ideji, jer je proizvodnja zdrave hrane sigurno nešto što Srbija može da ponudi i u šta treba da ulaže. Ovo je prilika za male proizvođače da se predstave, a za Grad je takođe jako dobro što se manifestacija dešava upravo na SPENS-u, jer je to jedan od najprepoznatljivijih objekata Novog Sada koji nažalost nije dovoljno iskorišćen – istakao je zamenik grdaonačelnika Borko Ilić.

U okviru manifestacije "Hrana i proizvodnja Srbije" biće upriličeni stručni skupovi posvećeni proizvodnji i preradi hrane, zakonskoj regulativi kod prodaje i izvoza, kao i bogat kulturno-umetnički program i audio-video prezentovanje turističkih i geografskih karakteristika Srbije. Takođe, biće organizovan pregled proizvoda od strane stručne komisije iz domena zanatske proizvodnje malih serija sa velikim kvalitetom proizvoda, i date sugestije za poboljšanje kvaliteta i autentičnosti ponude.

Prema rečima direktora Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina" Žarka Mićina ideja je da se tokom zimskih meseci na prvom spratu SPENS-a stalno organizuju slične manifestacije kako bi se taj prostor oživeo i kako bi proizvođači imali priliku da u zatvorenom prostoru izlažu i predstavljaju svoje artikle.

Novi Sad, 19. novembar 2013. godine