Читај ми

ОТВOРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић отворио je манифестацију „Сунчана јесен живота“ која се традиционално одржава поводом 1. октобра Међународног дана старих особа.

- Град Нови Сад је покровитељ ове манифестације већ дуги низ година и за њену реализацију је и ове године из буџета издвојено 800.000 динара што је јасан показатељ да Град води социјалну политику мислећи на своје најстарије суграђане како би им свакодневни живот у трећем добу учинио што лепшим, садржајнијим и богатијим. Геронтолошки центар „Нови Сад” настоји да учесницима омогући богат програм активности које ће их подстаћи на то да и они сами дају допринос овој манифестацији- рекао је Тихомир Николић.

Током трајања манифестације биће организоване изложбе радова корисника Геронтолошког центра, школе сликања, књижевне вечери као и наступи хорова, фолклорних и литерарних секција. Такође су организоване спортске активности и низ здравствено-превентивних дешавања. У реализацији свих ових садржаја, поред чланова клубова ангажовани су социјални радници, медицинске сестре и домаћице клубова.

Нови Сад, 30. септембар 2016. године