Čitaj mi

OTVORENA MANIFESTACIJA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić otvorio je manifestaciju „Sunčana jesen života“ koja se tradicionalno održava povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba.

- Grad Novi Sad je pokrovitelj ove manifestacije već dugi niz godina i za njenu realizaciju je i ove godine iz budžeta izdvojeno 800.000 dinara što je jasan pokazatelj da Grad vodi socijalnu politiku misleći na svoje najstarije sugrađane kako bi im svakodnevni život u trećem dobu učinio što lepšim, sadržajnijim i bogatijim. Gerontološki centar „Novi Sad” nastoji da učesnicima omogući bogat program aktivnosti koje će ih podstaći na to da i oni sami daju doprinos ovoj manifestaciji- rekao je Tihomir Nikolić.

Tokom trajanja manifestacije biće organizovane izložbe radova korisnika Gerontološkog centra, škole slikanja, književne večeri kao i nastupi horova, folklornih i literarnih sekcija. Takođe su organizovane sportske aktivnosti i niz zdravstveno-preventivnih dešavanja. U realizaciji svih ovih sadržaja, pored članova klubova angažovani su socijalni radnici, medicinske sestre i domaćice klubova.

Novi Sad, 30. septembar 2016. godine