Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "ЗУМИРАЈ РИЗИК"

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су свечаном отварању изложбе најбољих радова са конкурса на тему проблема и превенције болести зависности.  Конкурс и изложба реализовани су у оквиру пројекта "Зумирај ризик" који спроводи Омладина ЈАЗАС-а уз подршку Градске управе за здравство.

- Градска управа за здравство подржава пројекте различитих здравствених установа и удружења која се баве проблемом и превенцијом болести зависности, као и промоцијом здравих стилова живота. Драго ми је што су учесници у овом пројекту млади људи који су на креативан начин изразили своје мишљење и виђење ове теме. Надам се да ће њихови вршњаци у великом броју посетити изложбу и да ће  кроз уметничка дела сагледати и важност овог великог проблема у нашем друштву- изјавио је проф. др Золтан Хорват и прогласио изложбу отвореном.

Циљ пројекта "Зумирај ризик" је подизање свести становништва о штетном утицају психоактивних супстанци на здрављњ људи. Координаторка пројекта Соња Мијатовић се захвалила представницима Града на подршци и објаснила је да је конкурс расписан у септембру за средњошколце и студенте, који су добили прилику да израдом фотографија, ликовних радова и графичких приказа искажу своје умеће на тему болести зависности и здравих стилова живота. Изложено је 20 радова, а аутори најбољих добили су новчане награде. Свечано отварање је уприличено у холу Градске куће, а од сутра радови ће бити изложени у Студентској поликлиници.

Нови Сад, 2. децембар 2013. године