Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA "ZUMIRAJ RIZIK"

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su svečanom otvaranju izložbe najboljih radova sa konkursa na temu problema i prevencije bolesti zavisnosti.  Konkurs i izložba realizovani su u okviru projekta "Zumiraj rizik" koji sprovodi Omladina JAZAS-a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo.

- Gradska uprava za zdravstvo podržava projekte različitih zdravstvenih ustanova i udruženja koja se bave problemom i prevencijom bolesti zavisnosti, kao i promocijom zdravih stilova života. Drago mi je što su učesnici u ovom projektu mladi ljudi koji su na kreativan način izrazili svoje mišljenje i viđenje ove teme. Nadam se da će njihovi vršnjaci u velikom broju posetiti izložbu i da će  kroz umetnička dela sagledati i važnost ovog velikog problema u našem društvu- izjavio je prof. dr Zoltan Horvat i proglasio izložbu otvorenom.

Cilj projekta "Zumiraj rizik" je podizanje svesti stanovništva o štetnom uticaju psihoaktivnih supstanci na zdravljnj ljudi. Koordinatorka projekta Sonja Mijatović se zahvalila predstavnicima Grada na podršci i objasnila je da je konkurs raspisan u septembru za srednjoškolce i studente, koji su dobili priliku da izradom fotografija, likovnih radova i grafičkih prikaza iskažu svoje umeće na temu bolesti zavisnosti i zdravih stilova života. Izloženo je 20 radova, a autori najboljih dobili su novčane nagrade. Svečano otvaranje je upriličeno u holu Gradske kuće, a od sutra radovi će biti izloženi u Studentskoj poliklinici.

Novi Sad, 2. decembar 2013. godine