Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СНЕЖАНЕ ПЕТРОВИЋ „МИТ О ПЕГАЗУ“

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић отворио је у Ликовном салону Културног центра Новог Сада самосталну изложбу слика, цртежа и објеката „Мит о Пегазу“ ауторке др Снежане Петровић.

- Веома ми је драго што смо у Ликовном салону Културног центра угостили изложбу младе, креативне и перспективне уметнице каква је др Снежана Петровић. То је показатељ да Град подржава такве уметнике и води одговорну културну политику која се базира на квалитету. Снежана Петровић је свакако један од адута такве културне политике - изјавио је Вања Вученовић.

Снежана Петровић је дипломирала на Одсеку графике Академије уметности у Новом Саду у класи професора Милана Станојева, магистрирала у класи проф. Радована Јандрића и докторирала је на београдском Факултету ликовних уметности, под менторством проф. Жарка Смиљанића. Tренутно ради као доцент на предмету графика на Академији класичног сликарства Универзитета Едуконс у Сремској Каменици. Учествовала је на преко седамдесет групних и на петнаест самосталних изложби у земљи и у иностранству, добитница је више значајних признања, a њени радови налазе се у колекцијама многих галерија и музеја у Србији, Италији, Русији, Мађарској, Енглеској, Малезији и у САД.

Изложба представља комбиновани скуп слика, цртежа и објеката у духу магично - фантастичног реализма, из стваралачког циклуса „Мит о Пегазу“, рађених у техникама уље на платну и дрвету, метал, оловка на папиру, комбинована техника и друге. Изложба траје до 6. децембра, а сви заинтересовани могу је погледати у Ликовном салону Културног центра Новог Сада и у Галерији „La Vista”, у улици Мите Ружића број 2, где се налази део поставке.

Нови Сад, 24. новембар 2015. године