Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA SNEŽANE PETROVIĆ „MIT O PEGAZU“

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović otvorio je u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada samostalnu izložbu slika, crteža i objekata „Mit o Pegazu“ autorke dr Snežane Petrović.

- Veoma mi je drago što smo u Likovnom salonu Kulturnog centra ugostili izložbu mlade, kreativne i perspektivne umetnice kakva je dr Snežana Petrović. To je pokazatelj da Grad podržava takve umetnike i vodi odgovornu kulturnu politiku koja se bazira na kvalitetu. Snežana Petrović je svakako jedan od aduta takve kulturne politike - izjavio je Vanja Vučenović.

Snežana Petrović je diplomirala na Odseku grafike Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Stanojeva, magistrirala u klasi prof. Radovana Jandrića i doktorirala je na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, pod mentorstvom prof. Žarka Smiljanić. Trenutno radi kao docent na predmetu grafika na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici. Učestvovala je na preko sedamdeset grupnih i na petnaest samostalnih izložbi u zemlji i u inostranstvu, dobitnica je više značajnih priznanja, a njeni radovi nalaze se u kolekcijama mnogih galerija i muzeja u Srbiji, Italiji, Rusiji, Mađarskoj, Engleskoj, Maleziji i u SAD.

Izložba predstavlja kombinovani skup slika, crteža i objekata u duhu magično - fantastičnog realizma, iz stvaralačkog ciklusa „Mit o Pegazu“, rađenih u tehnikama ulje na platnu i drvetu, metal, olovka na papiru, kombinovana tehnika i druge. Izložba traje do 6. decembra, a svi zainteresovani mogu je pogledati u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i u Galeriji „La Vista”, u ulici Mite Ružića broj 2, gde se nalazi deo postavke.

Novi Sad, 24. novembar 2015. godine