Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "ИРАНСКИ ГРАДОВИ ГОВОРОМ СЛИКА"

 

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присутвовао је свечаном отварању изложбе фотографија иранских градова под називом "Ирански градови говором слика" коју је свечано отворио амбасадор И.Р. Иран Маџид Фахимпур. Изложбу су организовали Град Нови Сад и Друштво српско-иранског пријатељства.

- Посебно ми је задовољство што ће Новосађани у наредних неколико дана имати прилику да у Збирци стране уметности Музеја Града виде изложбу „Ирански градови говором слика“ која из пријатељског Ирана доноси у наш део света нове погледе на архитектуру, живот и уметност, а тиме значајно доприноси и богаћењу културе града Новог Сада - рекао је Вања Вученовић и додао да ће на овај начин бити оснажена културна сарадња између две пријатељеске земље.

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић је нагласио да је након разговора са представницима Амбасаде И.Р. Иран договорено да ће у фебруару месецу наредне године Град Нови Сад бити домаћин Фестивала иранског филма и том приликом упознати Новосађане са богатом кинематографијом те земље. Изложба "Ирански градови говором слика" биће отворена за све посетиоце у Збирци стране уметности Музеја Града у Дунавској улици бр. 29.

Нови Сад, 27. новембар 2013. године