Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA "IRANSKI GRADOVI GOVOROM SLIKA"

 

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović prisutvovao je svečanom otvaranju izložbe fotografija iranskih gradova pod nazivom "Iranski gradovi govorom slika" koju je svečano otvorio ambasador I.R. Iran Madžid Fahimpur. Izložbu su organizovali Grad Novi Sad i Društvo srpsko-iranskog prijatelјstva.

- Posebno mi je zadovolјstvo što će Novosađani u narednih nekoliko dana imati priliku da u Zbirci strane umetnosti Muzeja Grada vide izložbu „Iranski gradovi govorom slika“ koja iz prijatelјskog Irana donosi u naš deo sveta nove poglede na arhitekturu, život i umetnost, a time značajno doprinosi i bogaćenju kulture grada Novog Sada - rekao je Vanja Vučenović i dodao da će na ovaj način biti osnažena kulturna saradnja između dve prijatelјeske zemlјe.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović je naglasio da je nakon razgovora sa predstavnicima Ambasade I.R. Iran dogovoreno da će u februaru mesecu naredne godine Grad Novi Sad biti domaćin Festivala iranskog filma i tom prilikom upoznati Novosađane sa bogatom kinematografijom te zemlјe. Izložba "Iranski gradovi govorom slika" biće otvorena za sve posetioce u Zbirci strane umetnosti Muzeja Grada u Dunavskoj ulici br. 29.

Novi Sad, 27. novembar 2013. godine