Читај ми

ОТВОРЕНА 6. ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ВЕЖБАЊЕ И КВАЛИТЕТ ЖИВОТА-EQOL 2024“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је 6. инернационалној научној конференцији „Вежбање и квалитет живота Еqol 2024“, која се одржала  у педесетој години постојања Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду. Званицама је на почетку програма у Ректорату приказан кратак филм, а након тога је уследила додела захвалница.

-  Факултет спорта и физичког васпитања баштини богато спортско наслеђе нашег града и овог региона. Он је сведок времена кроз које се „калио“ као један од потпорних стубова развоја спорта и физичког васпитања. Ова институција током пола века обезбеђује висок степен образовања, ковач је талената и један од лидера у погледу савременог образовања. Током тог периода, Факултет је у наш град доводио студенте који су постајали висококвалификовани педагози и менаџери у области физичке културе и најбољи промотери аутентичних спортских вредности. Учесницима научне конференције „Вежбање и квалитет живота“ желим срећан рад, да освајате нове врхове, стварајући традицију кроз висока научна достигнућа и размене. Драгим домаћинима, представницима Универзитета у Новом Саду, а пре свега Факултету спорта и физичке културе, честитам велики јубилеј, уз жељу да наставите да померате границе својих успеха на понос нашег Новог Сада и целе Србије - рекао је градоначелник и додао да Град Нови Сад негује спортски дух и да континуирано обезбеђује најбоље услове за спортисте.

Између осталих, присутнима су се обратили и министар спорта Зоран Гајић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, као и декан Факултета спорта и физичког васпитања проф. др Патрик Дрид и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић који су истакли важност промовисања спорта у Републици Србији и захвалност држави на константној подршци.

Нови Сад, 12. април 2024. године