Čitaj mi

OTVORENA 6. INTERNACIONALNA NAUČNA KONFERENCIJA „VEŽBANJE I KVALITET ŽIVOTA-EQOL 2024“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je 6. inernacionalnoj naučnoj konferenciji „Vežbanje i kvalitet života Eqol 2024“, koja se održala  u pedesetoj godini postojanja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu. Zvanicama je na početku programa u Rektoratu prikazan kratak film, a nakon toga je usledila dodela zahvalnica.

-  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja baštini bogato sportsko nasleđe našeg grada i ovog regiona. On je svedok vremena kroz koje se „kalio“ kao jedan od potpornih stubova razvoja sporta i fizičkog vaspitanja. Ova institucija tokom pola veka obezbeđuje visok stepen obrazovanja, kovač je talenata i jedan od lidera u pogledu savremenog obrazovanja. Tokom tog perioda, Fakultet je u naš grad dovodio studente koji su postajali visokokvalifikovani pedagozi i menadžeri u oblasti fizičke kulture i najbolji promoteri autentičnih sportskih vrednosti. Učesnicima naučne konferencije „Vežbanje i kvalitet života“ želim srećan rad, da osvajate nove vrhove, stvarajući tradiciju kroz visoka naučna dostignuća i razmene. Dragim domaćinima, predstavnicima Univerziteta u Novom Sadu, a pre svega Fakultetu sporta i fizičke kulture, čestitam veliki jubilej, uz želju da nastavite da pomerate granice svojih uspeha na ponos našeg Novog Sada i cele Srbije - rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad neguje sportski duh i da kontinuirano obezbeđuje najbolje uslove za sportiste.

Između ostalih, prisutnima su se obratili i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Patrik Drid i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić koji su istakli važnost promovisanja sporta u Republici Srbiji i zahvalnost državi na konstantnoj podršci.

Novi Sad, 12. april 2024. godine