Читај ми

ОТВОРЕН СЕДМИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је отварању седмог „Новосадског окоберфест-а“ који се одржава 23. и 24. септембра испред тржног центра „Променада“, у организацији компаније „Color press group“, а уз подршку Града Новог Сада.

Церемонијалним отварањем дрвеног пивског бурета уз помоћ дрвеног чекића симболично је отворенa манифестацијa, а томе су присуствовали и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић као и директор Немачко-српске привредне коморе Александер Маркус.

Заменик градоначелника је том приликом поздравио организаторе, произвођаче пива и посетиоце Новосадског Октоберфеста, манифестације која седми пут у Новом Саду окупља пиваре из Србије и региона, али и многобројне љубитеље пива и доброг провода

- Ми, у Новом Саду подржавамо различите манифестације, сајмове и фестивале који представљају места сусрета произвођача и потрошача хране и пића. Такви догађаји су увек веома посећени јер људи воле да, спознајући нове укусе, упознају и културу поднебља одакле она долазе. Такође, они су важан сегмент туристичке понуде и разлог доласка гостију у наш град. За првих осам месеци ове године имамо рекордан број долазака и ноћења у Новом Саду и сигуран сам да ће тако остати и до краја године. Октоберфест је за веома кратко време успео да заузме важно место у календару новосадских манифестација. Са великим бројем излагача и разноврсним програмом привукао је пажњу не само Новосађана, већ гостију из целе Србије и региона и уверен сам да ће тако бити и овај пут – рекао је Милан Ђурић.

Новосађани и њихови гости моћи ће да уживају у правој баварској атмосфери у великом пивском шатору испред ТЦ „Променада“. У понуди ће бити више од 100 врста пива, 20 врста кобасица, переца, а за добро расположење задужени су неки од најбољих музичара са ових простора.

Као и ранијих година, у паузама наступа посетиоци ће моћи да уживају у такмичењима попут оног у дугом држању пуних пивских кригли у којем учествују како момци тако у посебној категорији и припаднице лепшег пола.

Нови Сад, 23. септембар 2022. године