Čitaj mi

OTVOREN SEDMI „NOVOSADSKI OKTOBERFEST“

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je otvaranju sedmog „Novosadskog okoberfest-a“ koji se održava 23. i 24. septembra ispred tržnog centra „Promenada“, u organizaciji kompanije „Color press group“, a uz podršku Grada Novog Sada.

Ceremonijalnim otvaranjem drvenog pivskog bureta uz pomoć drvenog čekića simbolično je otvorena manifestacija, a tome su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević kao i direktor Nemačko-srpske privredne komore Aleksander Markus.

Zamenik gradonačelnika je tom prilikom pozdravio organizatore, proizvođače piva i posetioce Novosadskog Oktoberfesta, manifestacije koja sedmi put u Novom Sadu okuplјa pivare iz Srbije i regiona, ali i mnogobrojne lјubitelјe piva i dobrog provoda

- Mi, u Novom Sadu podržavamo različite manifestacije, sajmove i festivale koji predstavlјaju mesta susreta proizvođača i potrošača hrane i pića. Takvi događaji su uvek veoma posećeni jer lјudi vole da, spoznajući nove ukuse, upoznaju i kulturu podneblјa odakle ona dolaze. Takođe, oni su važan segment turističke ponude i razlog dolaska gostiju u naš grad. Za prvih osam meseci ove godine imamo rekordan broj dolazaka i noćenja u Novom Sadu i siguran sam da će tako ostati i do kraja godine. Oktoberfest je za veoma kratko vreme uspeo da zauzme važno mesto u kalendaru novosadskih manifestacija. Sa velikim brojem izlagača i raznovrsnim programom privukao je pažnju ne samo Novosađana, već gostiju iz cele Srbije i regiona i uveren sam da će tako biti i ovaj put – rekao je Milan Đurić.

Novosađani i njihovi gosti moći će da uživaju u pravoj bavarskoj atmosferi u velikom pivskom šatoru ispred TC „Promenada“. U ponudi će biti više od 100 vrsta piva, 20 vrsta kobasica, pereca, a za dobro raspoloženje zaduženi su neki od najbolјih muzičara sa ovih prostora.

Kao i ranijih godina, u pauzama nastupa posetioci će moći da uživaju u takmičenjima poput onog u dugom držanju punih pivskih krigli u kojem učestvuju kako momci tako u posebnoj kategoriji i pripadnice lepšeg pola.

Novi Sad, 23. septembar 2022. godine