Читај ми

ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАН ОБЈЕКАТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ „БУДИСАВА“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је приградско насеље Будисава где су окончани радови на објекту Месне заједнице површине 182 m2, који је и значајан споменик културе. Радови су били посвећени адаптацији, приликом које се водило рачуна о очувању постојећих зидова, кровне конструкције и изгледа објекта.

- Само ове године у Будисаву смо уложили преко 60 милиона динара. Ово приградско место добило је комплетну канализациону мрежу, нове путеве, а реновирани су Пензионерски, као и Светосавски дом. У све то, у последњих 11 година, уложено је пола милијарде динара, како за инвестиције, тако и за текуће одржавање. Догодине, када Будисава буде обележавала 140 година постојања, мештани ће имати и реновирану, уређену Месну заједницу да у њој обележе јубилеј - рекао је градоначелник.

У непосредној близини Месне заједнице налази се Дом пензионера који је реконструисан пре четири године, за шта је Град издвојио преко осам милиона динара. На парцели на којој се налазе ова два објекта, током ове године уређено и двориште, постављен је бехатон, посејана трава, посађено дрвеће, изграђен је летњиковац, клупе и чесма, а за то је Град издвојио 11,5 милиона динара.

Председница Месне заједнице „Будисава“ Јасна Даничић, захвалила се  Граду Новом Саду на великим улагањима.

-Месну заједницу користе сви грађани Будисаве. Она је централно место окупљања мештана. Посебно сам срећна што смо у склопу реновиране зграде добили нову салу за венчања, тако да ће младенци своје судбоносно  „да“  изговарати у новом амбијенту - рекла је Јасна Даничић.

Град Нови Сад издвојио је средства за постављање нових клупа и корпи, као и јавног осветљења школског игралишта у Основној школи „Иво Андрић“. У току је пројектовање бициклистичке стазе дуж државног пута од раскрснице са Шајкашком у Будисави до раскрсице са Пролетерском улицом у Каћу. Приликом обиласка Будисаве, градоначелник је посетио и Добровољно ватрогасно друштво „Будисава” које постоји од давне 1925. године, као и Пензионерски дом где је попричао са старијим мештанима Будисаве.

Нови Сад, 21. новембар 2023. године