Čitaj mi

OTVOREN REKONSTRUISAN OBJEKAT MESNE ZAJEDNICE „BUDISAVA“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je prigradsko naselje Budisava gde su okončani radovi na objektu Mesne zajednice površine 182 m2, koji je i značajan spomenik kulture. Radovi su bili posvećeni adaptaciji, prilikom koje se vodilo računa o očuvanju postojećih zidova, krovne konstrukcije i izgleda objekta.

- Samo ove godine u Budisavu smo uložili preko 60 miliona dinara. Ovo prigradsko mesto dobilo je kompletnu kanalizacionu mrežu, nove puteve, a renovirani su Penzionerski, kao i Svetosavski dom. U sve to, u poslednjih 11 godina, uloženo je pola milijarde dinara, kako za investicije, tako i za tekuće održavanje. Dogodine, kada Budisava bude obeležavala 140 godina postojanja, meštani će imati i renoviranu, uređenu Mesnu zajednicu da u njoj obeleže jubilej - rekao je gradonačelnik.

U neposrednoj blizini Mesne zajednice nalazi se Dom penzionera koji je rekonstruisan pre četiri godine, za šta je Grad izdvojio preko osam miliona dinara. Na parceli na kojoj se nalaze ova dva objekta, tokom ove godine uređeno i dvorište, postavljen je behaton, posejana trava, posađeno drveće, izgrađen je letnjikovac, klupe i česma, a za to je Grad izdvojio 11,5 miliona dinara.

Predsednica Mesne zajednice „Budisava“ Jasna Daničić, zahvalila se  Gradu Novom Sadu na velikim ulaganjima.

-Mesnu zajednicu koriste svi građani Budisave. Ona je centralno mesto okupljanja meštana. Posebno sam srećna što smo u sklopu renovirane zgrade dobili novu salu za venčanja, tako da će mladenci svoje sudbonosno  „da“  izgovarati u novom ambijentu - rekla je Jasna Daničić.

Grad Novi Sad izdvojio je sredstva za postavljanje novih klupa i korpi, kao i javnog osvetljenja školskog igrališta u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“. U toku je projektovanje biciklističke staze duž državnog puta od raskrsnice sa Šajkaškom u Budisavi do raskrsice sa Proleterskom ulicom u Kaću. Prilikom obilaska Budisave, gradonačelnik je posetio i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Budisava” koje postoji od davne 1925. godine, kao i Penzionerski dom gde je popričao sa starijim meštanima Budisave.

Novi Sad, 21. novembar 2023. godine