Читај ми

ОТВОРЕН ПРВИ „NOVOSADSKI WINTER FEST“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању првог „Novosadskog Winter festa“ на Тргу слободе који ће трајати до 3. фебруара 2017. године, у организацији „Color Press Grupe“ и компаније „Ninamedia“, а уз подршку Града Новог Сада. Од ове године Нови Сад dobiја својеврсни „Christmas Market“ у склопу којег ће Новосађани и сви други посетиоци, сваки дан моћи да попију кувано вино, топлу чоколаду, чај, поједу неки од војвођанских специјалитета или пробају јела која ће за њих спремати гостујуће амбасаде других земаља. У празнично украшеним дрвеним кућицама продаваће се сувенири, а представиће нам се и новосадске галерије и фестивали. 

-  Нови Сад добија обрисе града који иде у сусрет прослави новогодишњих и божићних празника. Идеја је била да наш град буде раздраганији, осветљенији и веселији за време празника, са више људи на улицама, односно да се не сведе све само на вече дочека Нове године. Предстојећи празници су карактеристични за окупљање породице и зато желимо да Трг слободе буде место где сви можемо да се окупимо и уживамо у празничном расположењу, као велика породица. На ову манифестацију желимо да позовемо и што више туриста који ће моћи у зимским данима да уживају у мноштву садржаја у нашем граду. Поносан сам што смо у реализацију „Novosadskоg Winter Festа“ укључили велики број организација и појединаца који имају богато искуство у организацији великих догађаја и фестивала. Поред Трга слободе, и Позоришни трг ће у наредним данима бити уређен у истом руху и у току следећих 60 дана неговаће исти концепт ширења празничне атмосфере. Имаћемо ускоро и најлепше клизалиште у граду у Дунавском парку, тако да ће и он засијати у чаробном празничном амбијенту - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Свако вече од 18 сати наступаће дечји хорови, који ће певати божићне и новогодишње песме, а од 19 часова на бини ће наступати новосадски бендови као и диџејеви популарних локалних радио станица. Осим тога, Новосађани и туристи ће имати прилику да се провозају фијакером кроз центар града, а празничну атмосферу употпуниће и продаја природних јелки са бусеном. Трг слободе ће из недеље у недељу красити и изложбе новосадских фотографа, а цела манифестација има и хуманитарни карактер, јер ће деца на посебном штанду правити празничне сувенире који ће се продавати у хуманитарне сврхе. Биће представљена и уметничка дела градских музеја, а изложбе ће бити организоване у сарадњи са Музејом савремене уметности Војводине, Спомен-збирком Павла Бељанског и Галеријом Матице српске. У току првог дана одржавања манифестације, наступили су дечји хор "Чуперак" из Кикинде заједно са Мињом Суботом и „ABBA Real Tribute Band“ из Зрењанина.

Нови Сад, 1. децембар 2016. године