Čitaj mi

OTVOREN PRVI „NOVOSADSKI WINTER FEST“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju prvog „Novosadskog Winter festa“ na Trgu slobode koji će trajati do 3. februara 2017. godine, u organizaciji „Color Press Grupe“ i kompanije „Ninamedia“, a uz podršku Grada Novog Sada. Od ove godine Novi Sad dobija svojevrsni „Christmas Market“ u sklopu kojeg će Novosađani i svi drugi posetioci, svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalјa. U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, a predstaviće nam se i novosadske galerije i festivali. 

-  Novi Sad dobija obrise grada koji ide u susret proslavi novogodišnjih i božićnih praznika. Ideja je bila da naš grad bude razdraganiji, osvetlјeniji i veseliji za vreme praznika, sa više lјudi na ulicama, odnosno da se ne svede sve samo na veče dočeka Nove godine. Predstojeći praznici su karakteristični za okuplјanje porodice i zato želimo da Trg slobode bude mesto gde svi možemo da se okupimo i uživamo u prazničnom raspoloženju, kao velika porodica. Na ovu manifestaciju želimo da pozovemo i što više turista koji će moći u zimskim danima da uživaju u mnoštvu sadržaja u našem gradu. Ponosan sam što smo u realizaciju „Novosadskog Winter Festa“ uklјučili veliki broj organizacija i pojedinaca koji imaju bogato iskustvo u organizaciji velikih događaja i festivala. Pored Trga slobode, i Pozorišni trg će u narednim danima biti uređen u istom ruhu i u toku sledećih 60 dana negovaće isti koncept širenja praznične atmosfere. Imaćemo uskoro i najlepše klizalište u gradu u Dunavskom parku, tako da će i on zasijati u čarobnom prazničnom ambijentu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Svako veče od 18 sati nastupaće dečji horovi, koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 časova na bini će nastupati novosadski bendovi kao i didžejevi popularnih lokalnih radio stanica. Osim toga, Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom. Trg slobode će iz nedelјe u nedelјu krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe. Biće predstavlјena i umetnička dela gradskih muzeja, a izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Belјanskog i Galerijom Matice srpske. U toku prvog dana održavanja manifestacije, nastupili su dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa Minjom Subotom i „ABBA Real Tribute Band“ iz Zrenjanina.

Novi Sad, 1. decembar 2016. godine