Читај ми

ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА НА АДИЦАМА

Нови објекат Дома здравља ''Нови Сад'' у насељу Адице, након што је опремљен и прикључен на инфраструктуру, почиње да ради у понедељак 21. марта 2022. године. Према речима директора Дома здравља ''Нови Сад'' прим. др Веселина Бојата, идеја о изградњи те амбуланте датира од пре пет година, а усвојена је на основу анализе здравствених потреба житеља. Како се показало, у Адицама живи око 17000 грађана, и углавном је то радно активно становништво. Нови објекат у Адицама данас су посетили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

- У годинама иза нас Адице су биле уточиште нашим сународницима који су, спашавајући животе, овде долазили и развијали то насеље. Није тада било лако све организовати и синхронизовати, и после две, три деценије настојимо да створимо услове живота како и приличи 21. веку. Све што радимо у Адицама, чинимо да би житељи имали осећај да су равноправни са суграђанима у другим деловима Новог Сада. Највише нам значи када видимо да су запослени задовољни новим објектом и што знамо да ће бити на услузи грађанима. Град је инвестирао 270 милиона динара у изградњу и опремање овог објекта, и настављамо да, заједно са Покрајином и Републиком, улажемо у здравствену заштиту. Поносан сам на све шта је урађено у претходних пет, шест година на том пољу. Изграђен је нови објекат Завода за хитну медицинску помоћ, реконструисан је највећи објекат Дома здравља на Лиману, у шта је уложено 10 милиона евра, изграђена је болница на Мишелуку, а Покрајина и Република реализују велике инвестиције у Клиничком центру Војводине и Институтима у Сремској Каменици – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Како је рекао прим. др Веселин Бојат, у објекту на Адицама је најсавременија опрема, првобитно планирана квадратура од 800м2, је повећана за 30 посто, рачунајући на будуће потребе. У амбуланти ће радити пет лекара опште праксе, два гинеколога и два стоматолога, а имаће и лабораторију. Како је најавио Игор Мировић, до септембра ће бити исходована грађевинска дозвола за изградњу нове Дечје болнице. Он је оценио да је значајно повећање стандарда у здравству у задњих неколико година, резултат заједничког ангажмана сва три нивоа власти у Србији. Мировић је подсетио на то да су у току интензивни радови на Б и Ц блоковима КЦВ, те да је завршена прва фаза изградње ''Каменице три''. Он је нагласио да сада у ''Каменици'' има три магнетне резонанце, да су обезбеђени икс нож и нови пет скенер.

Нови Сад, 19. март 2022. године