Čitaj mi

OTVOREN NOVI OBJEKAT DOMA ZDRAVLjA NA ADICAMA

Novi objekat Doma zdravlјa ''Novi Sad'' u naselјu Adice, nakon što je opremlјen i priklјučen na infrastrukturu, počinje da radi u ponedelјak 21. marta 2022. godine. Prema rečima direktora Doma zdravlјa ''Novi Sad'' prim. dr Veselina Bojata, ideja o izgradnji te ambulante datira od pre pet godina, a usvojena je na osnovu analize zdravstvenih potreba žitelјa. Kako se pokazalo, u Adicama živi oko 17000 građana, i uglavnom je to radno aktivno stanovništvo. Novi objekat u Adicama danas su posetili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- U godinama iza nas Adice su bile utočište našim sunarodnicima koji su, spašavajući živote, ovde dolazili i razvijali to naselјe. Nije tada bilo lako sve organizovati i sinhronizovati, i posle dve, tri decenije nastojimo da stvorimo uslove života kako i priliči 21. veku. Sve što radimo u Adicama, činimo da bi žitelјi imali osećaj da su ravnopravni sa sugrađanima u drugim delovima Novog Sada. Najviše nam znači kada vidimo da su zaposleni zadovolјni novim objektom i što znamo da će biti na usluzi građanima. Grad je investirao 270 miliona dinara u izgradnju i opremanje ovog objekta, i nastavlјamo da, zajedno sa Pokrajinom i Republikom, ulažemo u zdravstvenu zaštitu. Ponosan sam na sve šta je urađeno u prethodnih pet, šest godina na tom polјu. Izgrađen je novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, rekonstruisan je najveći objekat Doma zdravlјa na Limanu, u šta je uloženo 10 miliona evra, izgrađena je bolnica na Mišeluku, a Pokrajina i Republika realizuju velike investicije u Kliničkom centru Vojvodine i Institutima u Sremskoj Kamenici – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je rekao prim. dr Veselin Bojat, u objektu na Adicama je najsavremenija oprema, prvobitno planirana kvadratura od 800m2, je povećana za 30 posto, računajući na buduće potrebe. U ambulanti će raditi pet lekara opšte prakse, dva ginekologa i dva stomatologa, a imaće i laboratoriju. Kako je najavio Igor Mirović, do septembra će biti ishodovana građevinska dozvola za izgradnju nove Dečje bolnice. On je ocenio da je značajno povećanje standarda u zdravstvu u zadnjih nekoliko godina, rezultat zajedničkog angažmana sva tri nivoa vlasti u Srbiji. Mirović je podsetio na to da su u toku intenzivni radovi na B i C blokovima KCV, te da je završena prva faza izgradnje ''Kamenice tri''. On je naglasio da sada u ''Kamenici'' ima tri magnetne rezonance, da su obezbeđeni iks nož i novi pet skener.

Novi Sad, 19. mart 2022. godine