Читај ми

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У РИТМИЧКОЈ ГИМНАСТИЦИ

Осми међународни турнир у ритмичкој гимнастици „Трофеј Новог Сада 2018“ почео је данас у СПЦ „Војводина“, а церемонији свечаног отварања присуствовао је начелник Градске управе за спорт и омладину Властимир Мастиловић.

- Драго ми је што овим Турниром, у оквиру којег се такмичи преко 600 гимнастичарки и који се већ осму годину за редом одржава у Новом Саду, на најбољи начин промовишемо ритмичку гимнастику као олимпијски спорт у нашем граду. Желим да се захвалим организатору на великом труду и успешном послу, а свим учесницама желим да остваре што боље резултате, испуне своје жеље, али и да се друже, поштују и негују фер плеј однос – изјавио је Властимир Мастиловић.

На турниру који се одржава 23. и 24. марта у СПЦ „Војводина“, учествују 54 делегације са 640 такмичарки узраста од пет до 19 година из Русије, Белорусије, Украјине, Молдавије, Чешке, Грчке, Словачке, Туниса, Мађарске, Румуније, Турске, Израела, Босне и Херцеговине, Хрватске, Швајцарске, Аустрије, Словеније, Кине, Италије и Србије. Гимнастичарке ће се такмичити у индивидуалним вежбама А и Б нивоа у свим категоријама – од млађих пионирки до сениорки, као и у групним вежбама А и Б нивоа.

Осми међународни турнир у ритмичкој гимнастици „Трофеј Новог Сада 2019“ се налази у званичном календару Гимнастичког савеза Србије, а организује га клуб ритмичке гимнастике „Ритмика“ из Новог Сада. Према речима организатора очекује се извођење врхунске ритмичке гимнастике будући да на Турниру учествује око 200 такмичарки највишег нивоа, махом чланица репрезентација својих земаља, учесница Европских првенстава, Светског купа и Олимпијаде младих, које су до сада већ оствариле изузетне резултате.

Све победнице по категоријама добиће медаље и пехаре, а најбоља такмичарка ће добити велики пехар и звање носиоца „Трофеја Новог Сада 2019“.

Нови Сад, 23. март 2019. године