Čitaj mi

OTVOREN MEĐUNARODNI TURNIR U RITMIČКOJ GIMNASTICI

Osmi međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici „Trofej Novog Sada 2018“ počeo je danas u SPC „Vojvodina“, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović.

- Drago mi je što ovim Turnirom, u okviru kojeg se takmiči preko 600 gimnastičarki i koji se već osmu godinu za redom održava u Novom Sadu, na najbolji način promovišemo ritmičku gimnastiku kao olimpijski sport u našem gradu. Želim da se zahvalim organizatoru na velikom trudu i uspešnom poslu, a svim učesnicama želim da ostvare što bolje rezultate, ispune svoje želje, ali i da se druže, poštuju i neguju fer plej odnos – izjavio je Vlastimir Mastilović.

Na turniru koji se održava 23. i 24. marta u SPC „Vojvodina“, učestvuju 54 delegacije sa 640 takmičarki uzrasta od pet do 19 godina iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Moldavije, Češke, Grčke, Slovačke, Tunisa, Mađarske, Rumunije, Turske, Izraela, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Švajcarske, Austrije, Slovenije, Кine, Italije i Srbije. Gimnastičarke će se takmičiti u individualnim vežbama A i B nivoa u svim kategorijama – od mlađih pionirki do seniorki, kao i u grupnim vežbama A i B nivoa.

Osmi međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici „Trofej Novog Sada 2019“ se nalazi u zvaničnom kalendaru Gimnastičkog saveza Srbije, a organizuje ga klub ritmičke gimnastike „Ritmika“ iz Novog Sada. Prema rečima organizatora očekuje se izvođenje vrhunske ritmičke gimnastike budući da na Turniru učestvuje oko 200 takmičarki najvišeg nivoa, mahom članica reprezentacija svojih zemalja, učesnica Evropskih prvenstava, Svetskog kupa i Olimpijade mladih, koje su do sada već ostvarile izuzetne rezultate.

Sve pobednice po kategorijama dobiće medalje i pehare, a najbolja takmičarka će dobiti veliki pehar i zvanje nosioca „Trofeja Novog Sada 2019“.

Novi Sad, 23. mart 2019. godine