Читај ми

ОТВОРЕН КОШАРКАШКИ ТУРНИР "ИГРАМ ЗА ДРУГАРА"

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар отворио је кошаркашки турнир "Играм за другара" који се у организацији Кошаркашког клуба „Селект“ одржава у Средњој школи унутрашњих послова у Сремској Каменици.

- Веома је важно да, поред улагања у врхунски спорт створимо услове да се млади људи што више баве спортом и да препознају праве вредности, а ту пре свега мислим на хуманост. Овај турнир карактерише човекољубље и брига о деци, а то  је оно што ће Град увек да подржи - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и прогласио турнир отвореним.

Турнир "Играм за другара" одржава се шесту годину за редом. До сада су учествовале само млађе кошаркашке селекције а ове године, по први пут такмиче се и  сениорске екипе. У оквиру турнира заступљена је и женска кошарка, организоване су утакмице у мини баскету, као и такмичење за три поена и такмичење у закуцавању.

Према речима организатора Марка Несторовића овај турнир има хуманитарни карактер и настао је у жељи да се деца без родитеља кроз спорт укључе у друштво, a уместо партиципације, учесници доносе поклон за другаре из СОС Дечијег села.

Нови Сад, 22. децембар 2012. године