Čitaj mi

OTVOREN KOŠARKAŠKI TURNIR "IGRAM ZA DRUGARA"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je košarkaški turnir "Igram za drugara" koji se u organizaciji Košarkaškog kluba „Selekt“ održava u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

- Veoma je važno da, pored ulaganja u vrhunski sport stvorimo uslove da se mladi ljudi što više bave sportom i da prepoznaju prave vrednosti, a tu pre svega mislim na humanost. Ovaj turnir karakteriše čovekoljublje i briga o deci, a to  je ono što će Grad uvek da podrži - izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i proglasio turnir otvorenim.

Turnir "Igram za drugara" održava se šestu godinu za redom. Do sada su učestvovale samo mlađe košarkaške selekcije a ove godine, po prvi put takmiče se i  seniorske ekipe. U okviru turnira zastupljena je i ženska košarka, organizovane su utakmice u mini basketu, kao i takmičenje za tri poena i takmičenje u zakucavanju.

Prema rečima organizatora Marka Nestorovića ovaj turnir ima humanitarni karakter i nastao je u želji da se deca bez roditelja kroz sport uključe u društvo, a umesto participacije, učesnici donose poklon za drugare iz SOS Dečijeg sela.

Novi Sad, 22. decembar 2012. godine