Читај ми

ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Игор Павличић присуствовао је отварању Конзулата Републике Словеније у Новом Саду којим руководи почасни конзул Републике Словеније Рајко Марић. Конзулат је свечано отворила в.д. министра Републике Словеније за развојну сарадњу и хуманитарну помоћ госпођа Драгољуба Бенчина, а отварању је присуствовао и амбасадор Републике Словеније мр Франц Бут.

- Велико ми је задовољство што је у Новом Саду отворен конзулат Републике Словеније. Нови Сад придаје посебан значај међународној сарадњи, а овакве институције сигурно ће бити још један канал комуникације са словеначким градовима, који ће допринети успостављању још чвршћих међусобних веза. Међуградска, односно међународна сарадња прилика су за размену драгоцених искустава која помажу да се на адекватан начин реше проблеми у областима значајним за добро фукционисање града у најширем смислу. - рекао је градоначелник Павличић.

Републике Словеније мр Франц Бут изразио је велико задовољство досадашњом сарадњом градова и регија Србије и Словеније, а као будућу сарадњу акцентовао је послове у области привреде и економије. Почасни конзул господин Рајко Марић, адвокат je и први председник, a сада и почасни председник, Словеначког пословног клуба. Пословни клуб Словеније и Војводине основан 2009. године у Новом Саду јесте удружење пословних људи, основано у циљу заједничког унапређивања рада и пословања, усклађивања посебних и заједничких интереса, као и међусобне размене искустава.

Нови Сад, 25. новембар 2011. године