Čitaj mi

OTVOREN KONZULAT REPUBLIKE SLOVENIJE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Igor Pavličić prisustvovao je otvaranju Konzulata Republike Slovenije u Novom Sadu kojim rukovodi počasni konzul Republike Slovenije Rajko Marić. Konzulat je svečano otvorila v.d. ministra Republike Slovenije za razvojnu saradnju i humanitarnu pomoć gospođa Dragoljuba Benčina, a otvaranju je prisustvovao i ambasador Republike Slovenije mr Franc But.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je u Novom Sadu otvoren konzulat Republike Slovenije. Novi Sad pridaje poseban značaj međunarodnoj saradnji, a ovakve institucije sigurno će biti još jedan kanal komunikacije sa slovenačkim gradovima, koji će doprineti uspostavljanju još čvršćih međusobnih veza. Međugradska, odnosno međunarodna saradnja prilika su za razmenu dragocenih iskustava koja pomažu da se na adekvatan način reše problemi u oblastima značajnim za dobro fukcionisanje grada u najširem smislu. - rekao je gradonačelnik Pavličić.

Ambasador Republike Slovenije mr Franc But izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom gradova i regija Srbije i Slovenije, a kao buduću saradnju akcentovao je poslove u oblasti privrede i ekonomije. Počasni konzul gospodin Rajko Marić, advokat je i prvi predsednik, a sada i počasni predsednik, Slovenačkog poslovnog kluba. Poslovni klub Slovenije i Vojvodine osnovan 2009. godine u Novom Sadu jeste udruženje poslovnih ljudi, osnovano u cilju zajedničkog unapređivanja rada i poslovanja, usklađivanja posebnih i zajedničkih interesa, kao i međusobne razmene iskustava.

Novi Sad, 25. novembar 2011. godine