Читај ми

ОТВОРЕН КАМП „МАЛА СРЕЋНА КОЛОНИЈА“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић посетио је камп „Мала срећна колонија“  и том приликом поздравио децу која бораве на Петроварадинској ади у кампу који се већ 14 година одржава под покровитељством Града Новог Сада. Мото овогодишњег кампа је „Радовање детињства – подршка одрастању“, а у њему борави 70 деце.

Пројекат „Мала срећна колонија“ је васпитно-образовног и забавно-рекреативног карактера и првенствено је намењен деци и младима од 7 до 17 година, који због лоше материјалне ситуације нису у прилици да оду на летовање. У том смислу, Градска управа за социјалну и дечју заштиту издвајањем буџетских средстава учествује у креирању њихове лепше свакодневице, а у том пројекту је дуги низ година партнер са јавно-комуналним предузећима „Водовод и канализација“ и „Чистоћа“ , Црвеним крстом Града Новог Сада, Министарством одбране Републике Србије, као и Покрајинским секретаријатом за образовање.

Током десетодневног трајања кампа, деца ће учествовати у бројним радионицама почев од ликовних, музичких, позоришних и еколошких, а биће организоване спортске и рекреативне активности, школе пријатељства, излети и мноштво других забавних садржаја.

Нови Сад, 22.  јул 2016. године