Čitaj mi

OTVOREN KAMP „MALA SREĆNA KOLONIJA“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetio je kamp „Mala srećna kolonija“  i tom prilikom pozdravio decu koja borave na Petrovaradinskoj adi u kampu koji se već 14 godina održava pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada. Moto ovogodišnjeg kampa je „Radovanje detinjstva – podrška odrastanju“, a u njemu boravi 70 dece.

Projekat „Mala srećna kolonija“ je vaspitno-obrazovnog i zabavno-rekreativnog karaktera i prvenstveno je namenjen deci i mladima od 7 do 17 godina, koji zbog loše materijalne situacije nisu u prilici da odu na letovanje. U tom smislu, Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu izdvajanjem budžetskih sredstava učestvuje u kreiranju njihove lepše svakodnevice, a u tom projektu je dugi niz godina partner sa javno-komunalnim preduzećima „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“ , Crvenim krstom Grada Novog Sada, Ministarstvom odbrane Republike Srbije, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje.

Tokom desetodnevnog trajanja kampa, deca će učestvovati u brojnim radionicama počev od likovnih, muzičkih, pozorišnih i ekoloških, a biće organizovane sportske i rekreativne aktivnosti, škole prijatelјstva, izleti i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja.

Novi Sad, 22.  jul 2016. godine