Читај ми

ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ "САБОР У ВОЈВОДИНИ"

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић свечано је отворио Фестивал изворног певања и свирања на традиционалним инструментима Срба у Војводини "Сабор у Војводини". Манифестација је одржана у Културном центру Новог Сада и том приликом су се представили најбољи учесници свих облика српског изворног певања и свирања на старим инструментима.

- Поред великог броја фестивала и манифестација у нашем граду, значајно је представити и традицију Срба из Војводине, стваралаштво Срба староседелаца, као и свих оних који су се током времена досељавали и чували своју специфичност. Част нам је што ће овај фестивал обогатити понуду Новог Сада и учинити да и даље будемо препознатљиви као чувари српске традиције и изворног стваралаштва на територији Војводине. Ми смо са великим задовољством подржали овај фестивал који се по први пут одржава у нашем граду, а и у будућности ћемо наставити да га подржавамо с обзиром на то да је јединствен -  рекао је заменик градоначелника Борко Илић и прогласио фестивал отвореним.

Фестивал је организовало удружење "Звуци с' камена" које годинама доказује свој квалитет заузимајући прво место на најзначајнијим фолклорним фестивалима. Циљ је да се сваке године окупљају квалитетни извођачи изворног певања и свирања на традиционалним инструментима. Први фестивал одржан је у Новом Саду и ревијалног је типа, с намером да пређе у такмичарски у будућим временима.

Нови Сад, 28. децембар 2012. године