Читај ми

ОТВОРЕН 4. САЈАМ ЗИМНИЦЕ ЗДРАВЕ ХРАНЕ И ЗАНАТСКИХ ПРОИЗВОДА

Наступом хора Академије уметности из Минска почео је Сајам зимнице који се одржава од 10. до 14. новембра, у централном холу Спенса, на првом спрату. Сајам зимнице који се одржава по четврти пут, отворио је заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и том приликом истакао да организовањем те манифестације Град даје допринос борби за мале произвођаче.

- Поред тога што излазимо у сусрет нашим суграђанима који радо посећују овакве сајмове и што афирмишемо Спенс као центар окупљања и симбол Новог Сада, ми на овај начин омогућавамо српским занатлијама да на адекватан начин представе своје производе. Нашој земљи недостаје закон о занатству који би увео ред у ову област, а усвајање закона о производњи ракије један је корак у том правцу. Важно је и да традиционалне производе као што су ракија, ајвар, мед и други представимо као бренд Србије на регионалном и светском тржишту, у корист произвођача али и саме државе - изјавио је Борко Илић.

У оквиру манифестације, на педесетак продајних тезги, сваки дан од 9.00 до 21.00 сат, посетиоци ће имати прилику да купе зимницу, мед, чајеве, народне рукотворине, еко производе – здраву храну, природну козметику и вино. Поред понуде на тезгама, на платоу испред Градске кафане биће организован богат музички програм, као и стручне трибине које ће бити одржаване у Амфитеатру.

Нови Сад, 10. новембар 2015. године