Čitaj mi

OTVOREN 4. SAJAM ZIMNICE ZDRAVE HRANE I ZANATSKIH PROIZVODA

Nastupom hora Akademije umetnosti iz Minska počeo je Sajam zimnice koji se održava od 10. do 14. novembra, u centralnom holu Spensa, na prvom spratu. Sajam zimnice koji se održava po četvrti put, otvorio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i tom prilikom istakao da organizovanjem te manifestacije Grad daje doprinos borbi za male proizvođače.

- Pored toga što izlazimo u susret našim sugrađanima koji rado posećuju ovakve sajmove i što afirmišemo Spens kao centar okupljanja i simbol Novog Sada, mi na ovaj način omogućavamo srpskim zanatlijama da na adekvatan način predstave svoje proizvode. Našoj zemlji nedostaje zakon o zanatstvu koji bi uveo red u ovu oblast, a usvajanje zakona o proizvodnji rakije jedan je korak u tom pravcu. Važno je i da tradicionalne proizvode kao što su rakija, ajvar, med i drugi predstavimo kao brend Srbije na regionalnom i svetskom tržištu, u korist proizvođača ali i same države - izjavio je Borko Ilić.

U okviru manifestacije, na pedesetak prodajnih tezgi, svaki dan od 9.00 do 21.00 sat, posetioci će imati priliku da kupe zimnicu, med, čajeve, narodne rukotvorine, eko proizvode – zdravu hranu, prirodnu kozmetiku i vino. Pored ponude na tezgama, na platou ispred Gradske kafane biće organizovan bogat muzički program, kao i stručne tribine koje će biti održavane u Amfiteatru.

Novi Sad, 10. novembar 2015. godine