Читај ми

ОТВОРЕН 13. „CISM ФУТСАЛ КУП ЗА МИР“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је церемонији отварања 13. „CISM Футсал купа за мир“, спортске манифестације која се одржава од 20. до 24. јуна, на Спенсу, а организује је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM).

- Нови Сад, поред тога што је Европска престоница културе, град младих или IT центар, важи и за место где се одржавају најразличитије спортске манифестације, а ове недеље биће домаћин војних игара, бивших југословенских република у дисциплини футсал. Ми смо наравно препознали значај ове манифестације која негује спотски дух и добросуседске односе и са задовољством је подржали - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Пројекат „CISM Футсал куп за мир“ реализује се од 2009. године када је одржан први турнир у Београду. Турнир окупља футсал репрезентације оружаних снага шест бивших република СФРЈ и препознат је од стране Међународног савета за војне спортове – CISM као делотворно средство јачања мира, толеранције и сарадње. Прошле године, у Сарајеву, завршен је други циклус „Футсал купа за мир“, а турниром у Новом Саду почиње и трећи циклус у оквиру којег ће се надметати војне репрезентације Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Словеније и Србије.

Нови Сад, 20. јун 2022. године