Čitaj mi

OTVOREN 13. „CISM FUTSAL KUP ZA MIR“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji otvaranja 13. „CISM Futsal kupa za mir“, sportske manifestacije koja se održava od 20. do 24. juna, na Spensu, a organizuje je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM).

- Novi Sad, pored toga što je Evropska prestonica kulture, grad mladih ili IT centar, važi i za mesto gde se održavaju najrazličitije sportske manifestacije, a ove nedelјe biće domaćin vojnih igara, bivših jugoslovenskih republika u disciplini futsal. Mi smo naravno prepoznali značaj ove manifestacije koja neguje spotski duh i dobrosusedske odnose i sa zadovolјstvom je podržali - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Projekat „CISM Futsal kup za mir“ realizuje se od 2009. godine kada je održan prvi turnir u Beogradu. Turnir okuplјa futsal reprezentacije oružanih snaga šest bivših republika SFRJ i prepoznat je od strane Međunarodnog saveta za vojne sportove – CISM kao delotvorno sredstvo jačanja mira, tolerancije i saradnje. Prošle godine, u Sarajevu, završen je drugi ciklus „Futsal kupa za mir“, a turnirom u Novom Sadu počinje i treći ciklus u okviru kojeg će se nadmetati vojne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Novi Sad, 20. jun 2022. godine