Читај ми

ОТПРАВНИК ПОСЛОВА АМБАСАДЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући отправника послова амбасаде Велике Британије у Србији Дејвида Мекфарлана.

На састанку њих двојица су разоварали о досадашњој сарадњи Новог Сада и братског града Норича из Велике Британије као и о плановима за будућност.

- Нови Сад је град са великим потенцијалом као мултинационална и мултикултурална заједница, други по величини град у Србији, модеран привредни, туристички, сајамски и конгресни центар региона. Такође, Нови Сад је универзитетски центар са великим бројем студената, и сигурни смо да постоје потенцијали да Нови Сад постане центар развоја ИТ сектора – рекао је градоначелник Вучевић.

Изразивши задовољство због посете Новом Саду, Дејвид Мекфарлан се захвалио на пријему и рекао да је задовољан због напора Градске управе које она чини како би довела што више инвеститора у Нови Сад. Он је похвалио досадашњу сарадњу и осврнуо се на будуће пројекте између Новог Сада и Велике Британије, и рекао да ће амбасада Велике Британије учинити све да ту сарадњу побољша и убрза на обострану корист.

Нови Сад, 16. децембар 2013. године