Čitaj mi

OTPRAVNIK POSLOVA AMBASADE VELIKE BRITANIJE U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući otpravnika poslova ambasade Velike Britanije u Srbiji Dejvida Mekfarlana.

Na sastanku njih dvojica su razovarali o dosadašnjoj saradnji Novog Sada i bratskog grada Noriča iz Velike Britanije kao i o planovima za budućnost.

- Novi Sad je grad sa velikim potencijalom kao multinacionalna i multikulturalna zajednica, drugi po veličini grad u Srbiji, moderan privredni, turistički, sajamski i kongresni centar regiona. Takođe, Novi Sad je univerzitetski centar sa velikim brojem studenata, i sigurni smo da postoje potencijali da Novi Sad postane centar razvoja IT sektora – rekao je gradonačelnik Vučević.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu, Dejvid Mekfarlan se zahvalio na prijemu i rekao da je zadovoljan zbog napora Gradske uprave koje ona čini kako bi dovela što više investitora u Novi Sad. On je pohvalio dosadašnju saradnju i osvrnuo se na buduće projekte između Novog Sada i Velike Britanije, i rekao da će ambasada Velike Britanije učiniti sve da tu saradnju poboljša i ubrza na obostranu korist.

Novi Sad, 16. decembar 2013. godine