Читај ми

ОТКРИВЕНО СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈE ПОГИНУЛИМ У СУКОБИМА У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је откривању спомен-обележја грађанима Каћа погинулим у оружаним сукобима у бившој Југославији од 1991. године до 1992. године.

- Откривање овог спомен-обележја од изузетног значаја је за Каћ, његове становнике, као и породице настрадалих. Иницијатива је покренута од стране МЗ „Каћ“, а Градска управа за културу и Град Нови Сад су у најраћем року реализовали поступак израде и постављања спомен-обележја. Град Нови Сад на овај начин јасно показује да негује културу сећања и незаборава, да није и да никада неће заборавити све оне људе који су положили највредније што су имали, своје животе за отаџбину, и спомен - обележје је најмање што смо могли да учинимо како би се, макар и овако симболично, одужили свима њима и њиховим породицама - рекао је Вања Вученовић.

Председник Удружења бораца Mесног одбора „Каћ“ Радивоје Лакић је рекао да је од упућивања иницијативе Скупштини Града Новог Сада за изградњу спомен-обележја, па до њене реализације прошло мање од годину дана.

- Поносни смо што је иницијатива прихваћена и  што након 25 година подижемо ово спомен- обележје нашим Каћанима и породицама погинулих бораца у ратним сукобима у тадашњој Југославији. Оно је уједно и опомена свима да никад више не дође до оружаних сукоба - рекао је Радивоје Лакић и захвалио свим грађанима и привредницима који су финансијским средствима помогли изградњу спомен-обележја.

Нови Сад, 19. април 2016. године