Читај ми

ОСНОВЦИ О ТРОШКУ ГРАДА У ОДМАРАЛИШТИМА ЦРВЕНОГ КРСТА У ВОЈВОДИНИ

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић испратила је децу основношколског узраста са васпитачима на седмодневни боравак у одмаралишта Црвеног крста на Вршачком брегу, у Бачком Моноштру и Багремари у Бачкој Паланци.

Пожелевши деци срећан пут и угодан боравак на одмору, Љиљана Коковић је рекла да Град Нови Сад води рачуна о свим својим суграђанима уз несебичну помоћ градске организације Црвеног крста.

-Из буџета Града у оквиру Градске управе за социјалну и дечију заштиту, обезбеђено је 4.160.000 динара за децу петог и шестог разреда која су добри ђаци примереног владања, како би отишли на седмодневни опоравак. У одмаралиштима на Вршачком брегу, у Бачком Моноштру и Багремари у Бачкој Паланци до 29. септембра боравиће 170 деце- нагласила је Љиљана Коковић.

Током боравка у одмаралиштима за децу ће бити организоване и радионице које воде волонтери Црвеног крста. Деца ће имати прилику да се упознају са организацијом Црвеног крста, њеним историјатом и  основним принципима рада, као и да стекну основна знања из прве помоћи.

Подсећамо, из буџета Града Новог Сада обезбеђена су средства за летовање деце из социјално угрожених породица у Баошићу, која су боравила на мору од 6. до 15. јула ове године.

Нови Сад, 23. септембар 2019. године