Čitaj mi

OSNOVCI O TROŠKU GRADA U ODMARALIŠTIMA CRVENOG KRSTA U VOJVODINI

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković ispratila je decu osnovnoškolskog uzrasta sa vaspitačima na sedmodnevni boravak u odmarališta Crvenog krsta na Vršačkom bregu, u Bačkom Monoštru i Bagremari u Bačkoj Palanci.

Poželevši deci srećan put i ugodan boravak na odmoru, Ljilјana Koković je rekla da Grad Novi Sad vodi računa o svim svojim sugrađanima uz nesebičnu pomoć gradske organizacije Crvenog krsta.

-Iz budžeta Grada u okviru Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, obezbeđeno je 4.160.000 dinara za decu petog i šestog razreda koja su dobri đaci primerenog vladanja, kako bi otišli na sedmodnevni oporavak. U odmaralištima na Vršačkom bregu, u Bačkom Monoštru i Bagremari u Bačkoj Palanci do 29. septembra boraviće 170 dece- naglasila je Ljilјana Koković.

Tokom boravka u odmaralištima za decu će biti organizovane i radionice koje vode volonteri Crvenog krsta. Deca će imati priliku da se upoznaju sa organizacijom Crvenog krsta, njenim istorijatom i  osnovnim principima rada, kao i da steknu osnovna znanja iz prve pomoći.

Podsećamo, iz budžeta Grada Novog Sada obezbeđena su sredstva za letovanje dece iz socijalno ugroženih porodica u Baošiću, koja su boravila na moru od 6. do 15. jula ove godine.

Novi Sad, 23. septembar 2019. godine