Читај ми

ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ДОБИЛА НОВИ ИНФОРМАТИЧКИ КАБИНЕТ

Основна школа „Вук Караџић“ једна је од десет новосадских школа која је, на прошлогодишњем конкурсу компаније НИС "Заједници заједно", добила средства за опремање дигиталног информатичког кабинета. Нови информатички кабинет је од данас у употреби, а први су га користили ученици другог разреда који су са учитељицом Јеленом Поповић на рачунарима решавали квиз.

Тим поводом, школу је посетила чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић која је истакла да је и поред великог издвајања Града у област образовања од чак 6,2 милијарде динара, потребна и подршка друштвено – одговорних компанија како би деца имала прилику да уче на савремен начин.

- У оквиру програма "Заједници заједно" који реализују компанија НИС и Град Нови Сад прошле године издвојено је 15 милиона динара како би десет новосадских основних и средњих школа добили овакве дигиталне кабинете. Видели смо, за време Пандемије колико је важно да будемо информатички писмени и веома ми је драго што смо данас имали прилику да се уверимо да ученици другог разреда већ успешно користе компјутере. Радићемо на томе да овакве кабинете добију све наше школе, а Град наставља са интензивним активностима у области образовања, за добробит како деце која иду у вртиће, тако и за ученике основних и средњих школа  - изјавила је Дина Вучинић.

Основна школа „Вук Караџић“ је преко конкурса "Заједници заједно" добила средства у износу од преко 1.380 хиљада динара за опремање информатичког кабинета. Према речима директорке Зорице Зељковић то је изузетно важно како би деца и професори који су на онлајн настави могли лакше да савладају наставни план и програм.

- Овај кабинет је за нас изузетно важан. Ученици наше школе ће напокон имати адекватан информатички кабинет у коме ће моћи да развијају своје дигиталне компетенце и на тај начин се јачају како би се лакше укључили у савремене токове живота који су пред њима. Ово нам је поготово битно јер не мали број наших ученика не поседује адекватне техничке могућности код својих кућа- истакла је Зорица Зељковић.

Нови Сад, 10. јун 2021. године