Čitaj mi

OŠ „VUК КARADŽIĆ“ DOBILA NOVI INFORMATIČКI КABINET

Osnovna škola „Vuk Кaradžić“ jedna je od deset novosadskih škola koja je, na prošlogodišnjem konkursu kompanije NIS "Zajednici zajedno", dobila sredstva za opremanje digitalnog informatičkog kabineta. Novi informatički kabinet je od danas u upotrebi, a prvi su ga koristili učenici drugog razreda koji su sa učiteljicom Jelenom Popović na računarima rešavali kviz.

Tim povodom, školu je posetila članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je istakla da je i pored velikog izdvajanja Grada u oblast obrazovanja od čak 6,2 milijarde dinara, potrebna i podrška društveno – odgovornih kompanija kako bi deca imala priliku da uče na savremen način.

- U okviru programa "Zajednici zajedno" koji realizuju kompanija NIS i Grad Novi Sad prošle godine izdvojeno je 15 miliona dinara kako bi deset novosadskih osnovnih i srednjih škola dobili ovakve digitalne kabinete. Videli smo, za vreme Pandemije koliko je važno da budemo informatički pismeni i veoma mi je drago što smo danas imali priliku da se uverimo da učenici drugog razreda već uspešno koriste kompjutere. Radićemo na tome da ovakve kabinete dobiju sve naše škole, a Grad nastavlja sa intenzivnim aktivnostima u oblasti obrazovanja, za dobrobit kako dece koja idu u vrtiće, tako i za učenike osnovnih i srednjih škola  - izjavila je Dina Vučinić.

Osnovna škola „Vuk Кaradžić“ je preko konkursa "Zajednici zajedno" dobila sredstva u iznosu od preko 1.380 hiljada dinara za opremanje informatičkog kabineta. Prema rečima direktorke Zorice Zeljković to je izuzetno važno kako bi deca i profesori koji su na onlajn nastavi mogli lakše da savladaju nastavni plan i program.

- Ovaj kabinet je za nas izuzetno važan. Učenici naše škole će napokon imati adekvatan informatički kabinet u kome će moći da razvijaju svoje digitalne kompetence i na taj način se jačaju kako bi se lakše uključili u savremene tokove života koji su pred njima. Ovo nam je pogotovo bitno jer ne mali broj naših učenika ne poseduje adekvatne tehničke mogućnosti kod svojih kuća- istakla je Zorica Zeljković.

Novi Sad, 10. jun 2021. godine