Читај ми

ОГРАДА ОКО ДОМА ВОЈСКЕ НА КЕЈУ У ПОТПУНО НОВОМ РУХУ

Градоначелник Новог Сaда Милош Вучевић заједно је са командантом Прве бригаде копнене војске, бригадним генералом Жељком Петровићем обишао Официрски дом, познатији као Дом војске, на Београдском кеју где су недавно завршени радови на санацији и реконструкцији ограде око тог објекта. На потезу ограде која је била дотрајала, оштећена и дестабилизована, постављена је и изграђена потпуно нова ограда у дужини од око 260 метара и у висини од око два метра. Бетонски стубови су реконструисани, а између њих је постављена потпуно нова кована испуна. Такође, извршени су и радови на реконструкцији зеленила.

- На предлог Војске Србије, односно бригадног генерала Петровића и његових сарадника, Град Нови Сад је финансирао комплетну изградњу нове ограде на једном од најпознатијих места, не само за припаднике војске, већ за све Новосађане, а то је Дом војске на кеју. Многе генерације Новосађана су долазиле и још долазе да уживају у овом прелепом амбијенту. После много година неулагања у тај део овог репрезентативног објекта, имамо комплетно завршену ограду, за коју смо из градског буџета преко Завода за изградњу града издвојили око 9 800 000, а при томе и уредили зелене површине уз ограду. Сигуран сам да ће Новосађани још радије долазити на једно од најлепших места у нашем граду, а сви радови извршавани су под надзором Завода за заштиту споменика културе, пошто је објекат под заштитом државе – рекао је градоначелник и додао да Град и Војска Србије настављају да сарађују и да је следећи заједнички подухват уређење касарне Југовићево. 

Командант Прве бригаде копнене војске, бригадни генерал Жељко Петровић се захвалио градоначелнику и његовим сарадницима на томе што су један од лепших објеката у граду, улепшали и што је у кругу објекта направљена стаза за трчање.

- Хвала што сте нам помогли да уредимо овај објекат и да он постане лепши него што је био сигурно у последњих 30 година. У касарни Југовићево су радови већ почели и надам се да ће за Дан бригаде 9. новембра, грађани бити у прилици да виде како изгледа у новом руху. Ми ћемо наставити свој посао да радимо одговорно, савесно и да развијамо оперативне способности, како бисмо у сваком тренутку били фактор одвраћања од угрожавања безбедности – рекао је Жељко Петровић.

Нови Сад, 5. октобар 2016. године