Čitaj mi

OGRADA OKO DOMA VOJSKE NA KEJU U POTPUNO NOVOM RUHU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa komandantom Prve brigade kopnene vojske, brigadnim generalom Želјkom Petrovićem obišao Oficirski dom, poznatiji kao Dom vojske, na Beogradskom keju gde su nedavno završeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji ograde oko tog objekta. Na potezu ograde koja je bila dotrajala, oštećena i destabilizovana, postavlјena je i izgrađena potpuno nova ograda u dužini od oko 260 metara i u visini od oko dva metra. Betonski stubovi su rekonstruisani, a između njih je postavlјena potpuno nova kovana ispuna. Takođe, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji zelenila.

- Na predlog Vojske Srbije, odnosno brigadnog generala Petrovića i njegovih saradnika, Grad Novi Sad je finansirao kompletnu izgradnju nove ograde na jednom od najpoznatijih mesta, ne samo za pripadnike vojske, već za sve Novosađane, a to je Dom vojske na keju. Mnoge generacije Novosađana su dolazile i još dolaze da uživaju u ovom prelepom ambijentu. Posle mnogo godina neulaganja u taj deo ovog reprezentativnog objekta, imamo kompletno završenu ogradu, za koju smo iz gradskog budžeta preko Zavoda za izgradnju grada izdvojili oko 9 800 000, a pri tome i uredili zelene površine uz ogradu. Siguran sam da će Novosađani još radije dolaziti na jedno od najlepših mesta u našem gradu, a svi radovi izvršavani su pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pošto je objekat pod zaštitom države – rekao je gradonačelnik i dodao da Grad i Vojska Srbije nastavlјaju da sarađuju i da je sledeći zajednički poduhvat uređenje kasarne Jugovićevo. 

Komandant Prve brigade kopnene vojske, brigadni general Želјko Petrović se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na tome što su jedan od lepših objekata u gradu, ulepšali i što je u krugu objekta napravlјena staza za trčanje.

- Hvala što ste nam pomogli da uredimo ovaj objekat i da on postane lepši nego što je bio sigurno u poslednjih 30 godina. U kasarni Jugovićevo su radovi već počeli i nadam se da će za Dan brigade 9. novembra, građani biti u prilici da vide kako izgleda u novom ruhu. Mi ćemo nastaviti svoj posao da radimo odgovorno, savesno i da razvijamo operativne sposobnosti, kako bismo u svakom trenutku bili faktor odvraćanja od ugrožavanja bezbednosti – rekao je Želјko Petrović.

Novi Sad, 5. oktobar 2016. godine