Читај ми

ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовао је такмичењу у беседништву ученика војвођанских средњих школа које је одржано под покровитељством Градске управе за образовање, а спроведено у организацији Гимназије Светозар Марковић из Новог Сада.

- Веома ми је драго што имам прилику лично да се уверим какво богаство и потенцијал Нови Сад и Војводина поседују међу ученицима средњих школа. Таленат који ученици исказују у својим беседама и њихова вештинa говорништва уливају наду да је пред нама светла будућност и боље сутра. Дух оптимизма и правих вредности се осети међу омладином, а то је најважнија супстанца за успостављање стубова просперитетног друштва.- изјавио је Милан Ђукић.

На такмичењу су учествовале гимназије и средње школе из Новог Сада, Сомбора, Зрењанина, Суботице, Сремских Карловаца и Титела. На тој јединственој манифестацији из области реторике и беседништва у покрајини, ученици су се надметали у две дисциплине - говори на тему "Врлина је знање!" и extempore - импровизовани говори који се пишу на задате појмове непосредно пре почетка такмичења.

Нови Сад, 26. фебруар 2010. године