Čitaj mi

ODRŽANO TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić prisustvovao je takmičenju u besedništvu učenika vojvođanskih srednjih škola koje je održano pod pokroviteljstvom Gradske uprave za obrazovanje, a sprovedeno u organizaciji Gimnazije Svetozar Marković iz Novog Sada.

- Veoma mi je drago što imam priliku lično da se uverim kakvo bogastvo i potencijal Novi Sad i Vojvodina poseduju među učenicima srednjih škola. Talenat koji učenici iskazuju u svojim besedama i njihova veština govorništva ulivaju nadu da je pred nama svetla budućnost i bolje sutra. Duh optimizma i pravih vrednosti se oseti među omladinom, a to je najvažnija supstanca za uspostavljanje stubova prosperitetnog društva.- izjavio je Milan Đukić.

Na takmičenju su učestvovale gimnazije i srednje škole iz Novog Sada, Sombora, Zrenjanina, Subotice, Sremskih Karlovaca i Titela. Na toj jedinstvenoj manifestaciji iz oblasti retorike i besedništva u pokrajini, učenici su se nadmetali u dve discipline - govori na temu "Vrlina je znanje!" i extempore - improvizovani govori koji se pišu na zadate pojmove neposredno pre početka takmičenja.

Novi Sad, 26. februar 2010. godine