Читај ми

ОДРЖАНО ПРВО ВЕЧЕ СПОРТСКИХ ВЕТЕРАНА

Преко 200 еминентних бивших спортиста, стручњака у спорту, спортских радника и новинара окупило се вечерас, на првом сусрету спортских ветерана који организује Асоцијација спортских ветерана Града Новог Сада. Присутне у хотелу „Нови Сад“ је поздравио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и пожелео им да такви сусрети буду редовни и плодотворни.

- Велика ми је част и задовољство што имам прилику да поздравим људе који су били ослонац свим спортским резултатима и развоју новосадског спорта. Они су обликовали оно што чиме се данас поносимо и због чега наш град називају центром националног, али и регионалног спорта. Овом приликом желим да им искажем захвалност не само за резултате које су у прошлости остварили, него и зато што су још увек активни и што посредством своје асоцијације покрећу значајне иницијативе и тако доприносе неговању традиције новосадског спорта-изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Том приликом уручена су признања Браниславу Симићу поводом 55 година од освајања прве златне олимпијске медаље у појединачној конкуренцији спортиста из Србије, ЖКК „Војводина“ поводом 50 година од освајања прве шампионске титуле и Фудбалском клубу „Војводина“ поводом 30 година од освајања друге титуле шампиона Југославије. Догађај је имао хуманитарни карактер, а сав приход од партиципација дониран је бившој репрезентативки Југославије у рукомету и чланици РК „Железничар“ Нади Шљукић Дрвењак која се налази у тешкој животној ситуацији.

Асоцијацију спортских ветерана Града Новог Сада су у јуну, ове године основали бивши спортисти, носиоци олимпијских медаља као што су Слободан Качар, Бранислав Симић, Васа Мијић, Славко Обадов, Зоран Панчић, Тадија Качар, затим једна од најбољих кошаркашица света Марија Вегер, вицешампиони света Бранислав Лончар и Душан Дачић, члан шампионске екипе фудбалера „Војводине“ Васа Пушибрк и други. Међу оснивачима су и спортски стручњаци и радници који су водили клубове и савезе, као и бивши спортски новинари. Поред окупљања и дружења ветерана, једна од основних активности удружења је подизање свести јавности о потребама неговања традиције и очувања свих остварених вредности новосадског спорта.

Нови Сад, 18. октобар 2019. године