Čitaj mi

ODRŽANO PRVO VEČE SPORTSKIH VETERANA

Preko 200 eminentnih bivših sportista, stručnjaka u sportu, sportskih radnika i novinara okupilo se večeras, na prvom susretu sportskih veterana koji organizuje Asocijacija sportskih veterana Grada Novog Sada. Prisutne u hotelu „Novi Sad“ je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poželeo im da takvi susreti budu redovni i plodotvorni.

- Velika mi je čast i zadovolјstvo što imam priliku da pozdravim lјude koji su bili oslonac svim sportskim rezultatima i razvoju novosadskog sporta. Oni su oblikovali ono što čime se danas ponosimo i zbog čega naš grad nazivaju centrom nacionalnog, ali i regionalnog sporta. Ovom prilikom želim da im iskažem zahvalnost ne samo za rezultate koje su u prošlosti ostvarili, nego i zato što su još uvek aktivni i što posredstvom svoje asocijacije pokreću značajne inicijative i tako doprinose negovanju tradicije novosadskog sporta-izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Tom prilikom uručena su priznanja Branislavu Simiću povodom 55 godina od osvajanja prve zlatne olimpijske medalјe u pojedinačnoj konkurenciji sportista iz Srbije, ŽKK „Vojvodina“ povodom 50 godina od osvajanja prve šampionske titule i Fudbalskom klubu „Vojvodina“ povodom 30 godina od osvajanja druge titule šampiona Jugoslavije. Događaj je imao humanitarni karakter, a sav prihod od participacija doniran je bivšoj reprezentativki Jugoslavije u rukometu i članici RK „Železničar“ Nadi Šlјukić Drvenjak koja se nalazi u teškoj životnoj situaciji.

Asocijaciju sportskih veterana Grada Novog Sada su u junu, ove godine osnovali bivši sportisti, nosioci olimpijskih medalјa kao što su Slobodan Kačar, Branislav Simić, Vasa Mijić, Slavko Obadov, Zoran Pančić, Tadija Kačar, zatim jedna od najbolјih košarkašica sveta Marija Veger, vicešampioni sveta Branislav Lončar i Dušan Dačić, član šampionske ekipe fudbalera „Vojvodine“ Vasa Pušibrk i drugi. Među osnivačima su i sportski stručnjaci i radnici koji su vodili klubove i saveze, kao i bivši sportski novinari. Pored okuplјanja i druženja veterana, jedna od osnovnih aktivnosti udruženja je podizanje svesti javnosti o potrebama negovanja tradicije i očuvanja svih ostvarenih vrednosti novosadskog sporta.

Novi Sad, 18. oktobar 2019. godine