Читај ми

ОДРЖАНА ЦЕРЕМОНИЈА ЖРЕБА ЗА МЕЧ ФЕД КУПА У НОВОМ САДУ

Уочи великих тениских манифестација које ће бити одржане у Новом Саду, у Градској кући уприличена је церемонија жреба за меч првог кола Светске Групе 2 Фед Купа између репрезентација Србије и Канаде. Церемонији су присуствовали градоначелник Новог Сада Игор Павличић, председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић, врховни судија Ђулија Орланди, потпредседник Извршног одбора BNP Paribas Србија Владимир Марковић, представник Тениског савеза Канаде Лоуис Борфига као и чланови тимова Канаде и Србије.

Жребом је одлучено да ће у суботу Александри Крунић која заузима 284. место на WTA листи, противница бити Ребека Марино, а у другом мечу тог дана суочиће се Бојана Јовановски и Александра Ворзниак. У недељу ће се суочити Бојана Јовановски која заузима 54. место и Ребека Марино, а истог дана у појединачном мечу наћи ће се Александра Крунић и Александра Ворзниак. У дубл мечу у недељу играће Тамара Чуровић (623) и Ана Јовановић против Шерон Фичман и Мари-Ив Пелетиер.

- Нови Сад је поносан што је по први пут домаћин оваквог сусрета. Град пружа сву неопходну подршку, а трудићемо се да као и увек будемо добри домаћини за одигравање Фед и Дејвис купа. Позивам грађане да за викенд дођу на СПЕНС и подрже нашу реперезентацију, а такмичаркама желим да их прати спортска срећа. - рекао је градоначелник Павличић.

Мечеви у женском тенису биће одржани 5. и 6. фебруара 2011. године у великој хали СПЕНС-а, а на иницијативу градоначелника Новог Сада Игора Павличића карте добијене од ТСС подељене су најбољим ученицима новосадских основних и средњих школа и најбољим спортистима Универзитета у Новом Саду. Након мечева Фед купа, већ почетком марта на новосадском СПЕНС-у следе мечеви Дејвис купа у којима ће се суочити мушка репрезентација Србије са репрезентацијом Индије.

Нови Сад, 4. фебруар 2011. године