Čitaj mi

ODRŽANA CEREMONIJA ŽREBA ZA MEČ FED KUPA U NOVOM SADU

Uoči velikih teniskih manifestacija koje će biti održane u Novom Sadu, u Gradskoj kući upriličena je ceremonija žreba za meč prvog kola Svetske Grupe 2 Fed Kupa između reprezentacija Srbije i Kanade. Ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, vrhovni sudija Đulija Orlandi, potpredsednik Izvršnog odbora BNP Paribas Srbija Vladimir Marković, predstavnik Teniskog saveza Kanade Louis Borfiga kao i članovi timova Kanade i Srbije.

Žrebom je odlučeno da će u subotu Aleksandri Krunić koja zauzima 284. mesto na WTA listi, protivnica biti Rebeka Marino, a u drugom meču tog dana suočiće se Bojana Jovanovski i Aleksandra Vorzniak. U nedelju će se suočiti Bojana Jovanovski koja zauzima 54. mesto i Rebeka Marino, a istog dana u pojedinačnom meču naći će se Aleksandra Krunić i Aleksandra Vorzniak. U dubl meču u nedelju igraće Tamara Čurović (623) i Ana Jovanović protiv Šeron Fičman i Mari-Iv Peletier.

- Novi Sad je ponosan što je po prvi put domaćin ovakvog susreta. Grad pruža svu neophodnu podršku, a trudićemo se da kao i uvek budemo dobri domaćini za odigravanje Fed i Dejvis kupa. Pozivam građane da za vikend dođu na SPENS i podrže našu reperezentaciju, a takmičarkama želim da ih prati sportska sreća. - rekao je gradonačelnik Pavličić.

Mečevi u ženskom tenisu biće održani 5. i 6. februara 2011. godine u velikoj hali SPENS-a, a na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića karte dobijene od TSS podeljene su najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola i najboljim sportistima Univerziteta u Novom Sadu. Nakon mečeva Fed kupa, već početkom marta na novosadskom SPENS-u slede mečevi Dejvis kupa u kojima će se suočiti muška reprezentacija Srbije sa reprezentacijom Indije.

Novi Sad, 4. februar 2011. godine