Читај ми

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА НОВОГ САДА И ДАНА 1. БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је Свечаној академији у Српском народном позоришту која је одржана поводом 9. новембра Дана 1. бригаде Kопнене војске Републике Србије и Дана ослобођења Града Новог Сада у Првом светском рату 1918. године.

У оквиру програма Свечане академије, између осталих, наступили су уметнички ансамбл Министарства одбране ''Станислав Видички'', женски хор ''Лучинушка'' који изводи руске песме, а уручене су и медаље које Министар одбране додељује најзаслужнијим припадницима Војске Србије.

- Заједнички са 1. бригадом Kопнене Војске Србије, чије је седиште у Новом Саду, обележавамо двоструки празник у намери да пошаљемо поруку да је слобода највећа вредност и да нема цену. Деветог новембра 1918. године створени су услови да Нови Сад данас, са 400 000 становника, буде снажан средње-европски град, политички, економски, културни, омладински центар наше државе и овог региона, који је изузетно привлачан као место за живот. Зато наш град има сигурну будућност, а на нама је да га чувамо и развијамо како он то и заслужује – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Бригадни генерал Жељко Петровић командант 1. бригаде Kопнене Војске Републике Србије, гарнизона Нови Сад, захвалио се градоначелнику Новог Сада и руководству СНП-а што су омогућили да се Академија одржи у својеврсном храму културе, и најавио централну војну свечаност у понедељак 9. новембра у касарни ''Југовићево'', што ће, како је рекао, представљати круну обележавања празника Војске Србије и Града Новог Сада.

Нови Сад, 6. новембар 2015. године