Čitaj mi

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA NOVOG SADA I DANA 1. BRIGADE KOPNENE VOJSKE SRBIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu koja je održana povodom 9. novembra Dana 1. brigade Kopnene vojske Republike Srbije i Dana oslobođenja Grada Novog Sada u Prvom svetskom ratu 1918. godine.

U okviru programa Svečane akademije, između ostalih, nastupili su umetnički ansambl Ministarstva odbrane ''Stanislav Vidički'', ženski hor ''Lučinuška'' koji izvodi ruske pesme, a uručene su i medalje koje Ministar odbrane dodeljuje najzaslužnijim pripadnicima Vojske Srbije.

- Zajednički sa 1. brigadom Kopnene Vojske Srbije, čije je sedište u Novom Sadu, obeležavamo dvostruki praznik u nameri da pošaljemo poruku da je sloboda najveća vrednost i da nema cenu. Devetog novembra 1918. godine stvoreni su uslovi da Novi Sad danas, sa 400 000 stanovnika, bude snažan srednje-evropski grad, politički, ekonomski, kulturni, omladinski centar naše države i ovog regiona, koji je izuzetno privlačan kao mesto za život. Zato naš grad ima sigurnu budućnost, a na nama je da ga čuvamo i razvijamo kako on to i zaslužuje – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Brigadni general Željko Petrović komandant 1. brigade Kopnene Vojske Republike Srbije, garnizona Novi Sad, zahvalio se gradonačelniku Novog Sada i rukovodstvu SNP-a što su omogućili da se Akademija održi u svojevrsnom hramu kulture, i najavio centralnu vojnu svečanost u ponedeljak 9. novembra u kasarni ''Jugovićevo'', što će, kako je rekao, predstavljati krunu obeležavanja praznika Vojske Srbije i Grada Novog Sada.

Novi Sad, 6. novembar 2015. godine