Читај ми

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „СПОРТСКО ЈУТРО НА ДЕТЕЛИНАРИ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је акцији „Спортско јутро на Детелинари“ коју је по трећи пут организовало Удружење грађана „Нови Сад“. Та манифестација на којој је учествовало око 250 деце, има за циљ да анимира омладину, као и њихове родитеље за рекреативно бављење спортом.

- Веома нам се допала идеја пројекта да се деца на овако непосредан начин упуте на бављење спортом и зато је ресорна управа увек ту да подржи ову и сличне манифестације. Радује ме то што је „Спортско јутро на Детелинари“ постало традиционално окупљање Новосађана и на томе честитам организаторима. Едукација деце, али и њихових родитеља, о важности и начину упражњавања спортских активности је примарна мисија Градске управе за спорт и омладину. Важно је правилно едуковати младе и усмерити их још у најранијем узрасту да се на исправан и дисциплинован начин баве спортом, како би се избегле евентуалне повреде и непријатности -  рекао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Отварању су присуствовали и параолимпијка у стоном тенису Нада Матић и двоструки светски првак у савате боксу Горан Бајшански. Новосађани који су дошли на игралиште на Детелинари, имали су прилику да бодре своје малишане у разним спотским активностима, као што су скок у даљ, склекови, чучњеви, трбушњаци и прескакање препона на тркачким и скакачким полигонима, савате бокс и карате, такмичење у одбојци и у тенису главом, а за децу од 3 до 11 година уприличена је и демонстрација балета.

Нови Сад, 9. октобар 2016. године